Ez a webshop cookie-kat használ
×

Honlapunkon olyan termékeket talál, amelyek a kellemetlen lehelet, a szájszag megszüntetésére szolgálnak.

Ezért, kedves olvasó, ezt a cikket fogadja kétkedéssel, és ellenőrizze le a cikk állításait egyéb forrásokból. Biztos vagyok benne, azt fogja tapasztalni, hogy igaz, amit itt írunk, és ezt bizonyítja a sok ezer visszatérő vásárlónk is.

A cikket több, mint 5 év személyes tapasztalatára építve írom. 

Kinek van?

Bárkinek lehet, tartósan, és esetenként is. A szájszag egyetlen biztos jele, ha valaki, vagy többen, rendszeresen visszajelzik. Mivel ez tabu téma, arra bátorítok mindenkit, aki gyanakszik, hogy nem friss a lehelete, hogy kérdezze meg azokat, akik vele gyakran fizikai közelségben vannak.

A szájszag nem egy fekete – fehér dolog. Egyrészt lehet időszakos, másrészt mértéke van, lehet gyenge és erős, nagysága mérhető. Használtunk laboratóriumi pontosságú műszert a mérésére, ami 0-2000 skálán mért. A legalacsonyabb mért értékek 10-20 közé estek. Ezen a széles skálán 100 alatti értékeket emberi orral nem lehet megérezni.

Az általunk forgalmazott, egyszerű mérő, a Tanita, 6 lépéses skálán mér, 0,1,2,3,4,5. A 0 a tökéletes érték, 1-t csak finom orrú ember észlel, 20-30 cm-es távolságból. Ilyen közel csak ahhoz megyünk, akivel csókolózni fogunk. A 2 szintet, finom orral 60-100 cm-ről lehet érezni, de éppen csak érzékelhető.

Mi az a szájszag?

Amit szájszagnak érzünk, az aromás kénhidrogén molekulák szaga. A szájszagot okozó molekulák közeli rokonai okozzák a záptojás szagot és a lábszagot is. 

Hogy kerülnek a szánkba aromás kénhidrogén molekulák?  

Az emberi emésztő rendszerben, így a szájüregben, a nyelven, és a nyelőcsőben is, olyan különleges baktériumok élnek, akik alacsony oxigén tartalmú környezetben érzik jól magukat, ezért hívják őket tudományosan anaerob baktériumoknak, azaz „levegőnélküli” baktériumoknak. Ők segítik a fehérje lebontását. Az evolúció során jelentek meg, évmilliók óta megtalálhatók minden emlős emésztő rendszerében.

Miért nincs mindenkinek kellemetlen lehelete?

Annak kellemetlen a lehelete, akinek a szájában, nyelvén, nyelőcsövében az anaerob baktériumok elszaporodnak. Ennek egyik fontos oka, ha az ottani környezet nagyon levegő-, és oxigén mentes. Ez áll elő, amikor csökken a nyálelválasztás, mert a nyál látja el oxigénnel a száj, a nyelv, és a nyelőcső felületét. Legegyszerűbb ok, ha valaki nem iszik eleget. Az is közrejátszik, ha valaki stresszesnek éli meg a helyzetét, szorong, izgul, ilyenkor is csökken a nyálelválasztás. Számos tartósan szedett gyógyszer van, (szívgyógyszerek, és antidepresszánsok), amelyeknek mellékhatása a nyálelválasztás csökkentése. Természetesen ok lehet az elhanyagolt fogsor, és fogágy betegségek jelenléte, mert ilyenkor tasakok, üregek jönnek létre, ahol az anaerob baktériumok meghúzódhatnak, a nyál pedig nem fér hozzájuk. 

Mi nem segít?

A cikket idáig olvasva, az olvasó megérti, hogy kellemetlen lehelet esetén, miért nem használ a méregtelenítés, a vegetáriánus étkezés, a diéta, és a legtöbb javasolt tipp, és trükk. Őszintén, a tipp szó ötletet jelent, a trükk, pedig nem valódi dolog. Ezért, tippet és trükköt az ajánl, aki legalábbis bizonytalan a probléma megoldását illetően.

Mi segít?

Ha valakinek fogágy betegsége, tömetlen foga van, természetesen legelőször hozassa rendbe.

Azonban a panaszos emberek óriási többségének egyáltalán nincsenek ilyen problémái.

Igyon legalább napi 2 liter folyadékot.

Nézze meg, hogy a rendszeresen szedett gyógyszerei között van-e olyan, amelyiknek mellékhatása van a nyálelválasztásra. Ha igen, kérjen kezelő orvosától másik gyógyszert. Ma már szinte minden betegségre számos gyógyszer létezik.

Próbáljon ki kifejezetten nyálelválasztást segítő szájöblítő szert.   

Ha a probléma ezek után is fennáll, elnézést kérek, de muszáj, hogy leírjam, próbálja ki a termékeinket. Egy szájöblítő annyiba kerül, mint 6 doboz cigaretta, 2 ebéd egy önkiszolgáló étteremben, vagy 10 korsó egy sörözőben. Úgy gondolom, az elfogadható kockázat kategóriájában vagyunk.

Az Ön érdekében javaslom, mindenképpen azelőtt próbálja ki a termékeinket, mielőtt lecserélteti összes koronáját több százezer forintért, gyomortükrözésnek veti alá magát, gyomorszájszűkítő műtéten kezd el gondolkozni, vagy hasonló orvosi beavatkozásba kezd.

Számos vevőnk kálváriáját szeretném Önnek ezzel megtakarítani, akik a fenti költséges, és esetenként kellemetlen próbálkozások után, valahogy eljutottak hozzánk, és azóta is velünk vannak.